malte

Karmeliterklostret

play stop

Lyt til historien

Stop oplæsningen

bild

Se billeder

Karmeliterklostret

Kirkestræde, Hestemøllestræde, Buxtehudestræde. Sikke nogle svære navne! De lyder også rigtig gammeldags, fra dengang der fandtes møller, der blev trukket af heste, og dengang en meget berømt organist som hed Buxtehude boede her i Helsingør.

Der er en kirke til! Sikke en masse takker på taget! Jeg lister ind og kigger måske kan jeg bo her. Ha! Hvad er det for nogle sjove ansigter højt oppe i loftet. De vrænger ad mig med deres lange tunger. Nogle rigtige vrængemasker. Hvem mon har kunnet nå helt derop og male dem? Her ved siden af i klosteret boede Karmelitermunkene. Munke er mænd som går i lange kutter og beder meget til Gud og hjælper de syge og de fattige.

I klosteret ved siden af boede der for næsten 600 år siden Karmelitermunke. Munke er mænd som går i lange kutter og beder meget til gud og hjælper de syge og de fattige.

Karmelitermunkenes dragter var hvide, og derfor blev de også kaldt hvidebrødrene. De var tiggermunke. Det vil sige at de skulle tigge for at få mad og penge til at hjælpe de fattige og syge.

For mus
For rotter
X