malte

Brostræde

play stop

Lyt til historien

Stop oplæsningen

bild

Se billeder

Brostræde

Mmm, det var dejligt at få noget at spise. Jeg smutter op ad Brostræde. Det ser ud til at her sker noget spændende. Folk står i en laaang kø. Oh ja, det er her man køber de berømte Brostræde Is. Puha ærgerligt jeg spiste så meget pølseskind.

Hvor taler folk dog mærkeligt. De siger ”hejsan” og ”jætte bra” til hinanden. Måske kommer de fra et andet land. Nogle bliver også sure over at skulle stå i kø så længe. Lad mig komme videre. Jeg skal ikke risikere at min fine hale kommer i klemme under alle de sko.

Brostræde var i gamle dage byens vigtigste stræde. Det førte nemlig lige ned til skibsbroerne, som det jo hed, før Helsingør fik en rigtig havn.
På broerne var der altid meget travlt. Færgemændene, som var en slags vandtaxaer, havde travlt med at losse deres færgebåde med store tønder, som de sejlede ud til skibene, brokaprerne sloges om at lokke kunderne op til netop den butik, hvor de arbejdede, og glade søfolk fejrede, at de var kommet i havn efter lang tid på havet. Man sagde, at en sømand først var fuldbefaren, dvs. en rigtig sømand, når han havde været i slagsmål på Helsingørs skibsbro.

For mus
For rotter
X